Τρίτη 15 Μαΐου 2012

λάδι


ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Κυριακή Αμπατζή
Γραφείο Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
Πανεπιστημίου 30, Αθήνα, 10679

τηλ. 2103689712, φαξ2103689711,  e-mail:kabadji@senate.uoa.gr 

Ξέρεις που να ρίξεις το λάδι μετά από το μαγείρεμα στο σπίτι; Ίσως ναι, αλλά πάντα είναι καλό να διαδίδουμε τέτοιου είδους πληροφορίες.  Ακόμα και αν δεν τηγανίζουμε πολύ, όταν το κάνουμε, ρίχνουμε συνήθως το  χρησιμοποιημένο λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας. Αυτό είναι ένα από τα  μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε. Γιατί το κάνουμε? Γιατί πολύ απλά  δεν υπάρχει κανείς για να μας πει το σωστό τρόπο. Γι αυτό λοιπόν, το  καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τοποθετούμε το λάδι σε ένα  πλαστικό μπουκάλι (νερού, αναψυκτικού), να το κλείνουμε καλά και να το  πετάμε στα κανονικά σκουπίδια..  Και αυτό, γιατί ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ ΜΟΛΥΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟΥ, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε  νερό για 14 χρόνια !!!.


  Γιώργος Καρούντζος
  Χημικός. Μηχ., PhD
  Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου